اصفهان- خیابان کاشانی-مجتمع تجاری زرافشان-واحد 310

031-32368506

بازرگانی بین الملل و مفاهیم مرتبط با آن

بازرگانی بین الملل (بازرگانی خارجی) به داد وستد کالا و یا خدماتی گفته می شود که در فراسوی مرز های بین المللی انجام می گیرد. به بیان ساده تر، بازرگانی بین الملل، روابط تجاری بین کشور ها است که از طریق صادرات و واردات انجام می پذیرد. تمامی کشور ها برای تامین نیاز های خود، به روابط تجاری نیازمندند و هیچ کشوری، حتی کشور های پیشرو نیز، از ابن قاعده مستثنی نیستند.

 

مفهوم واردات (Import)

واردات به معنی ورود کالا و یا خدمات از کشوری به کشور دیگر از طریق قلمرو گمرکی مشخص، است. به صرفه نبودن تولید بعضی کالا ها و یا شرایط جوی و آب و هوایی از دلایل مهم در میزان واردات کشور ها است. در یک اقتصاد پویا و سالم، میزان صادرات بر میزان واردات غلبه دارد. به صورت معمول کشور ها به دنبال ایجاد تعادلی منطقی میان واردات و صادرات هستند.

مفهوم صادرات (Export)

صادرات به معنای فروش کالا و یا خدمات از کشوری به کشور دیگر از مجاری رسمی و گمرکی کشور ها است که منجر به کسب درآمد ارزی می شود. برای انجام صادرات، شخص صادر کنند می بایست دارای کارت بازرگانی باشد. مهم ترین مسئله برای انجام صادرات این است که، بازاریابی خوبی برای محصول و یا خدمات خود، در کشور مقصد انجام داده باشید. بعد از یافتن مشتری و امضای قرار داد، امور گمرکی که شامل تعیین عوارض و تعرفه ی گمرکی است، باید انجام شود.

 

دریافت کارت بازرگانی

 کارت بازرگانی مجوزی است که دارنده ی آن، می تواند از طریق این کارت، به تجارت و واردات و صادرات بپردازد. تنها بازرگانانی که دارای کارت بازرگانی هستند، مجوز واردات و صادرات کالا را دارند. با در دست داشتن کارت بازرگانی، می توان اقدامات زیر را انجام داد:

  • ثبت سفارش و ترخیص کالا
  • واردات از مناطق آزاد
  • انجام حق العمل کاری در گمرک
  • صادرات کالا های مجاز از سوی گمرک
  • صدور ویزای تجاری
  • عضویت در اتاق بازرگانی
  • صدور گواهی مبدا

 

مفهوم اینکوترمز (Incoterms) (بازرگانی بین الملل)

اینکوترمز یک کلمه ی مرکب از ترکیب عبارت انگلیسی International Commercial Terms می باشد، که به معنی اصطلاحات بین المللی بازرگانی است. اختلافات در روش های تجارت بین المللی، موجب شد تا یک مجموعه ای از قوانین بین الملل به وجود بیاید تا دو طرف معامله از آن تبعیت کنند. به این مجموعه ی قوانین، اصطلاحات اینکوترمز می گویند. این اصطلاحات مرجعی برای انجام واردات و صادرات در بازرگانی بین الملل است. جدیدترین ویرایش اصطلاحات اینکوترمز، مربوط به سال جاری می باشد که اصطلاحا اینکوترمز ۲۰۲۰ نامیده می شود.

روند ترخیص کالا از گمرک

ترخیص کالا، جهت معرفی کالا به گمرک برای صادرات و یا واردات آن توسط صاحبان کالا صورت می گیرد. ترخیص کالا شامل تهیه و آماده سازی اسناد و مدارک لازم نظیر، تعرفه های گمرکی، حقوق گمرکی، مالیات های پرداختی و … می باشد. مراحل ترخیص کالا از گمرک به صورت زیر می باشد:

  1. تکمیل اظهار نامه ی واردات و ورود اطلاعات مربوط به آن در سامانه ی گمرکی
  2. احراز هویت و اظهار کالا
  3. کنترل و ارزیابی کالا
  4. اخذ مجوز های لازم نظیر استاندارد، بهداشت، مالیات و …
  5. بررسی تعرفه و تطبیق کالا با اسناد
  6. پرداخت تعرفه به صندوق و صدور سند ترخیص
  7. صدور مجوز بارگیری
  8. پرداخت مبلغ انبار داری (قبض انبار)
  9. خروج کالا از گمرک

نوشته های اخیر

دسته بندی ها